Bogosavljević Bošković: Neophodan akcioni plan sa sanaciju šuma

Izvor: Blic, 16.Jan.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogosavljević Bošković: Neophodan akcioni plan sa sanaciju šuma

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je neophodan akcioni plan za sanaciju šuma posle prirodnih nepogoda, saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U saopštenju se ističe da je ministarka Bogosavljević posle obilaska šume u okolini Boljevca istakla da bi u sanaciju šuma trebalo da se uključe pored Ministarstva poljoprivrede i Vlade Srbije i evropske institucije, posebno države >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su se već susretale sa takvim prirodnim nedaćama.

"Neophodno je napraviti dobar akcioni plan koji će se smestiti u odredjeni vremenski okvir, uključiti stručnjake i napraviti program sanacije koji će biti bezbedan za ljude koji će ga sprovoditi", rekla je Bogosavljević Bošković, a navedeno je u saopštenju.

Ministarka poljoprivrede rekla je da su vremenske nepogode uništile 17.000 hektara šuma i oko 45.0000 kubika šumskog drveta i za sanaciju će biti potrebno nekoliko godina, a ona uključuje čišćenje terena i sadnju novih sadnica drveća, istaknuto je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo: Pomoći ćemo Graničaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2015, 17:12

Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede uvažavaju stanje i poziciju zaposlenih u preduzeću "Graničar" u Gakovu i trudiće se da pomognu u rešavanju njihovih problema, izjavila je danas ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Tanjugu. Lokalna smouprava u Somboru, međutim, ne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.