Bez poskupljenja struje i gasa do kraja 2010.

Izvor: S media, 11.Okt.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez poskupljenja struje i gasa do kraja 2010.

Do kraja ove godine neće biti poskupljenja struje niti gasa u Srbiji, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

"Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou," rekao je Cvetković, obraćajući se učesnicima Poslovnog susreta privrednika Vojvodine.

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio je ranije da bi bilo realno da gas u Srbiji poskupi za 24 odsto i upozorio da bez korekcija cena gasa neće biti dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novca da se plati gas koji stiže iz Rusije, zbog čega vlada razmatra rešenje tog problema.

Vlada je upoznata sa tim da bi gas trebalo da poskupi, rekao je Bajatović i napomenuo da ako se to ne desi, onda se postavlja pitanje ko će "Srbijagasu" da nadoknadi oko 100 miliona evra gubitka, koje će stvoreni do aprila sledeće godine.

On je istakao da će gasa biti dovoljno za ovu grejnu sezonu i da to preduzeće neće praviti probleme kada je u pitanju isporuka gasa toplanama, ali i naglasio da će u dogovoru sa državom morati da se nadje novi način kako će "Srbijagas" da plaća Gaspromu preuzete količine gasa, ukoliko do poskupljenja gasa, ipak ne dodje.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić prethodnih dana je najavljivao da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana odlučivati o tome da li će biti povećanja cene gasa i to na osnovu pripremljenih analiza.

"Realno, cena gasa bi trebalo da se koriguje", rekao je Škundrić i podsetio da postoji dogovor u vladi da do 1. januara sledeće godine neće biti promene cene struje.

Cena struje u Srbiji poslednji put je promenjena 1. marta ove godine, kada je električna energija poskupela u proseku za 10 odsto.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković : Gas i struja neće poskupeti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2010

NOVI SAD -..Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da do kraja ove godine neće biti poskupljenja struje, niti gasa u Srbiji..."Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou," rekao je Cvetković, obraćajući se učesnicima Poslovnog susreta privrednika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bez poskupljenja struje i gasa do kraja godine

Izvor: Danas, 11.Okt.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da do kraja ove godine neće biti poskupljenja struje, niti gasa u Srbiji. „Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou,“ rekao je Cvetković, obraćajući se učesnicima Poslovnog susreta privrednika Vojvodine....

Nastavak na Danas...

Vladimir Putin: cene cevi ne treba mnogo da skoče

Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2010

11.10.2010. -..Premijer Rusije Vladimir Putin upozorio je domaće proizvođače cevi na preterano uvećanje cena svojih proizvoda. U protivnom vlada će smanjiti takse i uvećati kvote na uvoz cevi iz inostranstva, rekao je on. Ranije su vlasti Rusije ozbiljno pomagale metalurške grane, štiteći unutrašnje...

Nastavak na Vostok.rs...

CVETKOVIĆ: STRUJA I GAS NEĆE POSKUPETI

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 09:28

NOVI SAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da do kraja ove godine neće biti poskupljenja ni struje ni gasa u Srbiji, prenosi Tanjug...- Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou - rekao je Cvetković obraćajući se učesnicima Poslovnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.