CVETKOVIĆ: STRUJA I GAS NEĆE POSKUPETI

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVETKOVIĆ: STRUJA I GAS NEĆE POSKUPETI

NOVI SAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče da do kraja ove godine neće biti poskupljenja ni struje ni gasa u Srbiji, prenosi Tanjug.

- Seli smo, napravili obračune i do kraja godine cena gasa ostaće na sadašnjem nivou - rekao je Cvetković obraćajući se učesnicima Poslovnog susreta privrednika Vojvodine.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović najavio je ranije da bi bilo realno da gas u Srbiji poskupi za 24 odsto i upozorio da bez korekcija cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gasa neće biti dovoljno novca da se plati gas koji stiže iz Rusije, zbog čega Vlada razmatra rešenje tog problema.

- Vlada je upoznata s tim da bi gas trebalo da poskupi, a ako se to ne desi, postavlja se pitanje ko će „Srbijagasu“ da nadoknadi oko 100 miliona evra gubitka, koji će biti stvoren do aprila sledeće godine - rekao je Bajatović.

On je istakao da će gasa biti dovoljno za ovu grejnu sezonu i da to preduzeće neće praviti probleme kada je u pitanju isporuka gasa toplanama, ali je i naglasio da će u dogovoru s državom morati da se nađe novi način da „Srbijagas“ plaća „Gaspromu“ preuzete količine gasa, ukoliko do poskupljenja ipak ne dođe.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić prethodnih dana najavljivao je da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana odlučivati o tome da li će biti povećanja cene gasa i to na osnovu pripremljenih analiza.

- Realno, cena gasa bi trebalo da se koriguje - rekao je Škundrić i podsetio da postoji dogovor u Vladi da do 1. januara sledeće godine neće biti promene cene struje. Cena struje u Srbiji poslednji put je promenjena 1. marta ove godine, kada je električna energija poskupela u proseku za 10 odsto.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.