Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jun.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aquamarine Power gradi elektranu koja koristi snagu morskih valova

LONDON - Britanska energetska tvrtka Aquamarine Power prikupila je šest milijuna funti (devet milijuna dolara) za proizvodnju i ugradnju novog uređaja za proizvodnju električne energije iz valova, pripremajući teren za gradnju prve komercijalne elektrane koja će se oslanjati na snagu mora.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Englezi grade elektranu koju će pokretati snaga talasa

Izvor: Blic, 21.Jun.2010

Britanska energetska kompanija "Akvamarin pauer" uložila je šest miliona funti (devet miliona dolara) u proizvodnju i ugradnju novog uređaja za proizvodnju električne energije iz snage talasa, pripremajući teren za gradnju prve komercijalne elektrane koja će se oslanjati na snagu mora...U prvom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.