Andrea Confezioni krajem jula

Izvor: B92, 17.Jun.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Andrea Confezioni" krajem jula

Jagodina -- Fabrika za proizvodnju cirade za automobile i motore koju u Jagodini gradi italijanska firma Andrea Confezioni, biće završena u dogovorenom roku, krajem jula.

Investicija je vredna devet miliona evra, a izgradnja fabrike, koja je od drumskog i železničkog koridora 10, udaljena oko 500 metara, počela je 22. marta.

U fabrici će biti zaposleno 520 radnika od kojih je do sada oko 50 raznih zanimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i stručne spreme, prošlo obuku.

Zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović, kaže da je na izgradnji fabrike je dnevno angazovano 120-150 radnika, a izvođač radova i proizvođač građevinskih elemenata za fabriku su domaće firme.

Fabrika je površine 8.000 kvadratnih metara.

Prema "Memorandumu o razumevanju" koji je potpisan početkom decembra 2011, država će iz budžeta, po zaposlenom dati 9.000 evra, dva puta po 4.500 evra, a rukovodstvo Fabrike će biti iz Srbije.

Kompanija "Andrea Confezioni" koja proizvodi cirade za najveće evropske i svetske automobilske kompanije, ima fabrike u Egiptu, Rumuniji i Tunisu, a ova u Jagodini biće najveća.

Skupština grada Jagodine italijanskom investitoru dala je zemljište besplatno, sa kompletnom infrasrukturom, uz uslov da kompanija zaposli radnike

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Andrea Confezioni" krajem jula

Izvor: Akter, 17.Jun.2012

Fabrika za proizvodnju cirade za automobile i motore koju u Jagodini gradi italijanska firma Andrea Confezioni, biće završena u dogovorenom roku, krajem jula

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.