Protest Dveri protiv Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Dveri protiv Vlade Srbije

Član Starešinstva Pokreta Dveri Vladan Glišić pozvao je danas patriotske stranke, Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku, da se pridruže protestu koji će Dveri organizovati 21. marta u 13 sati ispred Vlade Srbije.

On je istakao da će zahtev protesta biti odlazak "režima Aleksandra Vučića i pad njegove Vlade".

Dveri su u saopštenju iznele tvrdnju da je u Srbiji zaveden autoritarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << režim i da Vlada Srbije "svojim egocentričnim egzibicionizmom pogoduje neprijateljima" države. Oni dodaju da se Vlada Srbije iz ambasada SAD, EU i NATO gura u sve nenormalnije postupke, kako bi "sa njenim rušenjem izazvali haos u Srbiji i uništili poslednje ostatke naše suverenosti".

U saopštenju se ukazuje i da su građani Srbije ekonomski osiromašili zbog "piromanskih privatizacija", koje se i dalje najavljuju - privatizacija PKB, Telekoma, EPS, prodajom naših voda, banja, rudnog i prirodnog blaga, plodnih oranica stranicima.

Dveri ističu da je put kojim Srbija treba da ide okretanje prema Rusiji iz praktičnih razloga nacionalnog i socijalnog interesa.

"Samo tako, preko Rusije stižemo do zemalja BRIKS (ekonomske budućnosti čovečanstva) i izlazimo iz izolacije u koju nas EU gura, samo tako izlazimo iz NATO (njihovo konferencija u Beogradu je znak da više nismo neutralni) i sprečavamo da naši mladići idu u rat i ginu kao deo okupacionih snaga širom sveta", navodi se u saopštenju.

Dveri upozoravaju da i pored toga što zahtevaju odlazak Vučićevog režima, nikada neće biti deo evromajdanskog scenarija i neće biti saveznik sa Kanvasom, režimom u senci (Pajtić-Čanak-Ničić) i neće praviti novi petooktobarski put Srbije u propast".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.