Opozicija će podneti krivične prijave protiv Pošte Srbije

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija će podneti krivične prijave protiv Pošte Srbije

Lideri četiri opozicione liste - Demokratske stranke, SDS-LDP-LSV, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DSS najavili su da će podneti krivične prijave protiv "Pošte Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe.

Kako je rečeno, krivične prijave protiv Pošte Srbije biće podnete jer su mnogi prigovori na izborne rezultate bili na vreme poslati kao preporučene pošiljke, ali su isporučeni Republičkoj izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << komisiji (RIK) po isteku predviđenog roka.

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da će opozicione stranke, ukoliko se nastave zloupotrebe izbornog procesa, organizovati proteste. "U 2016. godini krasti glasove je neprihvatljivo, a oni (Srpska napredna stranka) ne mogu da promene da su glasovi kradeni masovno", dodao je Pajtić.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da se u Srbiji pravi atmosfera u kojoj postoji mogućnost da SNS dobije više poslanika. Dodao je da je "notorna laž da su predstavnici opozicije vršili pritisak na RIK".

Dok su oni davali izjave, članovi RIK su rekli da zbog obraćanja opozicije novinarima ne mogu da zasedaju i više puta su prekinuli davanje izjava.

Stefanović: Opozicija pravi cirkus

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da "opozicija pravi cirkus zbog gubitka izbora, dok istovremeno tamo gde je izgubila uništava dokumentaciju koja svedoči o onome što se dešavalo prethodnih godina".

Ocenio je da su ovi izbori protekli u miru i pristojnoj atmosferi, podsetivši na atmosferu s izbora 2012. kada je je "bilo mnogo nasilja i problema". "Ne radi se o tome da dugo traje prebrojavanje, nego se utvrđuju logične greške u zapisnicima", rekao je komentarišuci zašto dugo traje brojanje glasova u RIK-u, te dodao da su na svim mestima bili kontrolori svih stranaka i zapitao zašto nisu bili koncentrisani.

Kako je naveo, krivične prijave može da podnese svako, ali je rezultat stotina ranijih krivičnih prijava bio nula, već su one služile samo kao sredstvo pritiska.

Autor: Beta, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.