OPOZICIJA: Brutalno i organizovano su pokrali najmanje 300.000 glasova

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA: Brutalno i organizovano su pokrali najmanje 300.000 glasova

Aleksandar Vučić je brutalno i organizovano pokrao ove izbore. U toku je krađa za 0,75 posto jednog glasa - rekla je Sanda Rašković Ivić ispred koalicije DSS-Dveri i naglasila da se radi o pokradenih 300.000 glasova, što je potvrdio i lider DS Bojan Pajtić.

- RIK se pretvorio u produženu ruku operativca SNS. Sve ovo liči na sistem u Severnoj Koreji - poručila je Rašković-Ivić i dodala da su izborni rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proglašeni sa zakašnjenjem, što je kršenje zakona.

Obradović: Broj 4,999999999 ostaće zabeležen u istoriji parlamentarizma

Prema rečima lidera Dveri, Boška Obradovića, rok za konačne izborne rezultate bio je sinoć do 20 časova, a u 19 sati koalicija DSS-Dveri izašla je na 5,01 - dakle, dodao je, procenat rezultata te koalicije je porastao.

- I tada je počeo završni čin režirane drame kada direktor Zavoda za statistiku i predsednik RIK govore broj koji će ostati zabeležen u istoriji parlamentarizma - 4,999999999 odsto - naglasio je Obradović. Kako je dodao, sinoć je samo pitao kako ih nije sramota i istakao da nikakvog incidenta osim verbalnog sukoba nije bilo.

Poziv na sutrašnji portest ispred RIK

On je pozivao glasače na veliki opozicioni protest sutra u 13 ispred RIK-a.

- Tražimo ostavke Đurđevica (dirketkor RIK) i Kovačevića (direktor Zavoda za statisku) i podnećemo krivične prijave za falilsifikovanje izborne volje građana - rekao je Obradović.

Lider Dveri je još naglasio da na 15 biračkih mesta izlaze "ne da prođu cenzus, nego da ih pobedimo".

Pajtić: Borićemo se za DSS-Dveri

Kako je na konferenciji za novinare rekao Bojan Pajtić, podaci njegove stranke slažu se sa podacima DSS-Dveri, da je problem u 300.000 glasova.

- DS će se boriti za pravo DSS-Dveri i svake stranke i svakog čoveka da ima pravo na glas i slobodno izrazava - poručio je Pajtić i pozvao glasače da podrže ovu koaliciju, jer se kako je rekao, ta lista ne sme naći ispod cenzusa.

- To bi bio poraz demokratije - istakao je Pajtić.

Poziv Draškoviću, Ljajiću i Iliću da se pridruže protestu ispred RIK

On je pozvao je i Vuka Draškovića, Rasima Ljajića i Velimira Ilica da se sutra u 13 sati ispred RIK- pridruže na protestu protiv krađe glasova, jer bez njih, kako je rekao, ovaj "diktatorski režim koji krade glasove nema većinu"

Pajtić je dodao i da će se DS obrartiti i međunarodnoj zajednici.

U sedištu DSS nešto posle 13 časova počela je konferencija za novinare na kojoj su se okupili lideri opozicije, a tema je, kako je saopšteno iz ove stranke - izborna krađa. Na konferenciji za novinare trebalo bi da govore lideri Demokratske stranke, pokreta "Dosta je bilo", liste SDS-LDP-LSV i DVERI-DSS - Bojan Pajtić, Saša Radulović, Čedomir Jovanović, Boris Tadić, Nenad Čanak, Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić.

Pročitajte još

Prema podacima koje je RIK prvo objavila, koalcije DSS-Dveri i SDS-LDP-LSV prešle su cenzus i tako ušle u parlament, da bi se posle nekoliko dana desio preokret - prema sada najnovijim rezultatima RIK, DSS-Dveri su pale ispod cenzusa, sa osvojenih 4,99 odsto glasova.

Neizvesan je i konačni ishod izbora za koaliciju Čeda-Boris-Čanak, s obzirom na to da su na samoj granici cenzusa, a izbori se u sredu ponavljaju na 15 biračkih mesta, na kojima pravo glasa, prema zvaničnim podacima RIK, ima 19.631 građanin.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OPOZICIJA U JEDNOM FRONTU Pajtić podizva glasače DS da glasaju za DSS-Dveri

Izvor: Blic, 29.Apr.2016

Aleksandar Vučić je brutalno i organizovano pokrao ove izbore. U toku je krađa za 0,75 posto jednog glasa - rekla je Sanda Rašković Ivić ispred koalicije DSS-Dveri i naglasila da se radi o pokradenih 300.000 glasova, što je potvrdio i lider DS Bojan Pajtić...- RIK se pretvorio u produženu ruku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.