Dveri u subotu ispred Narodne skupštine

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri u subotu ispred Narodne skupštine

Skup Dveri u subotu u znak sećanja na srpske žrtve Podrinja

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas građane da u subotu, 11. jula prisustvuju skupu ispred Narodne skupštine u Beogradu u znak sećanja na 3.267 Srba iz srebreničko-podrinjskog kraja, stradalih tokom rata u Bosni i Hercegovini.

"Pozivam najmanje 3.267 Srba da u subotu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 11. jula izađemo na beogradske ulice u znak sećanja na sve srpske žrtve, a posebno 3.267 ubijenih Srba u srebreničko-podrinjskom kraju od strane muslimanskih zločinaca na čelu sa Naserom Orićem. Naše je da toga dana ispred Skupštine Srbije dostojanstveno i uspravno stojimo pred svetom, našim precima i potomcima, i sebi nikada ne dozvolimo da puzimo, klečimo i ležimo pred lažima i nepravdama", naveo je Obradović.

On je ocenio da poslednja dešavanja u vezi sa britanskom rezolucijom o Srebrenici predstavljaju "završni pokušaj, posle 25 godina satanizacije, da se srpskom narodu pripiše kolektivna krivica za sve ratove i zločine u bivšoj Jugoslaviji i da se Srbi označe kao genocidan narod".

"Na tome danas rade mnogi veliki zapadni centri moći, među kojima prednjače oni koji su u svojoj istoriji počinili genocid nad drugim narodima, pa bi sada najradije da svoje istorijske grehove pripišu drugima i tako se oslobode istorijske sramote. Ovih dana smo, po ko zna koji put, svedoci da i u samoj Srbiji imamo nosioce mržnje prema srpskom narodu i kreatore umobolnog pokušaja da se narod koji je preživeo trostruki genocid u 20. veku, sada proglasi genocidnim narodom, samo zato što se u građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji na vekovnim ognjištima i kućnom pragu branio od novih zločinaca i ponovljenih genocidnih namera", istakao je predsednik Dveri u saopštenju.

Obradović je kazao da svako ko je počinio zločin u srpsko ime, mora za to i da odgovara ali je i dodao da je "apsolutno neprihvatljivo čitavom srpskom narodu neprestano nametati etiketu genocidnosti".

"Za Pokret Dveri apsolutno je neprimereno da se izmišljeni genocid u Srebrenici na bilo koji način obeležava u Beogradu, a posebno ne ispred Skupštine Srbije, i to sa jasnim ciljem da se pred očima čitave svetske javnosti Srbi javno pospu pepelom i priznaju krivicu za sve što ih nepravedni i antisrpski Haški tribunal optužuje. Posebno je sramno što smo zaboravili srpske žrtve i što ćutimo i dozvoljavamo da jedino one budu negirane i zanemarene. U ime svih tih srpskih stradalnika od Kosova do Jadovna, od Jasenovca do Oluje, a posebno onih iz srebreničkog kraja, dužni smo da se oglasimo i odbranimo istinu o srpskom narodu, kome se može naći mnogo mana, ali definitivno nikada nije bio osvajački i genocidan", ocenio je Obradović.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta Dveri, skup ispred Skupštine Srbije počeće u 11 časova.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.