Dveri: I LSV masovno zapošljavao članove stranke u Vodovod

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2014, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: I LSV masovno zapošljavao članove stranke u Vodovod

Nakon što je nedavno osuo paljbu po novom rukovodstvu Vodovoda zbog partijskog i rođačkog zapošljavanja, novosadski odbor Dveri optužio je i Ligu socijaldemokrata Vojvodine za masovno zapošljavanje tokom njihovog mandata u tom preduzeću.

Dveri su pre dve nedelje ukazali na zapošljavanja po partijskim i rođačkim vezama trenutnog rukovodstva koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čine SPO i pokret "Dinara-Drina-Dunav", a sada su se osvrnuli na prethodnog direktora Vodovoda Branka Bjelajca. Oni navode da je dan pre nego što će biti smenjen, Bjelajac zaposlio oko 40 radnika.

"Za sekretaricu je doveo ligaškog jastreba Ivanu Radakov. Za rukovodioca marketinga doveo je tadašnju funkcionerku LSV Sandru Trifunović, osobu od posebnog poverenja Bojana Kostreša, koja je odmah dovela svoju kumu u firmu. U službu informacionih tehnologija doveo je tadašnjeg ligaša Dejana Kovača, koji je u međuvremenu, otišao kod Rasima Ljajića i sada je predsednik gradskog odbora te stranke u Novom Sadu. U informacione tehnologije zaposlio je i rođaka Dragoslava Gavrančića, bivšeg odbornika Lige i direktora JKP "Stan", navode Dveri.

Kako dodaju, dok je Liga u Vodovodu bila na vlasti, "brojan je spisak učlanjenih i dovedenih ligaša, naročito pred izbore 2012. godine, kada se pravila lista sigurnih glasova".

Podsećaju da je sadašnji direktor Vodovoda Miloš Stanisavljević peti po redu u poslednje dve godine i to u preduzeću koje je jedno od najvažnijih za funkcionisanje Novog Sada. "U poslednjoj promeni statuta namešteni su uslovi za sadašnjeg direktora, ukinut je uslov rukovodećeg staža u komunalnom sektoru i smanjene su do besmisla godine staža kao uslov", navode Dveri.

Oni su gradonačelnika Miloša Vučevića pozvali na odgovornost jer ne preduzima ništa što se direktori Vodovoda menjaju "kao što konobar menja čaršave za kafanskim stolom, što je tehnički sistem u lošem stanju i jer trošimo najskuplju vodu u Srbiji". (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.