DSS i Dveri prave patriotski opozicioni blok?

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri prave "patriotski opozicioni blok"?

Demokratska stranka Srbije započela je pregovore sa strankama, pokretima, udruženjima i intelektualcima za formiranje bloka koji će nazvati "patriotsko-suverenističi".

Kako prenose Novosti, konačan izgled tog novog opozicionog saveza trebalo bi da bude poznat do kraja godine. Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić sutra će na Sajmu knjiga posetiti i promociju knjige Pokreta Dveri, što će biti prvi javni susret >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa članovima njihovog starešinstva posle njene pobede na stranačkim izborima.

Ona će u ponedeljak potpisati sporazum o zajedničkoj saradnji i sa izbegličkim udruženjima, a priprema se i serija razgovora sa uglednim intelektualcima. Prema saznanjima "Novosti", formiranje bloka trebalo bi, između ostalih, da podrže i Milo Lompar, profesor Filološkog fakulteta, Leon Kojen, penzionisani profesor Filozofskog fakulteta, Jovan Dušanić, profesor ekonomije i publicista Igor Ivanović.

Vrh DSS očekuje da suverenističkom bloku priđu i predstavnici nacionalnih manjina u zemlji, koji su patriotski orijentisani. U DSS su raspoloženi da ponovo privuku neke osnivače, a među njima i Milana Šećerovića i advokata Mirka Popovića, kao i nekadašnje visoke funkcionere Mirka i Draška Petrovića.

Taj blok će biti otvoren za saradnju i sa Srpskim otadžbinskim frontom, koji planira da osnuje Siniša Kovačević. Sanda Rašković Ivić je poručila juče da DSS nije i nikada neće odustati od svojih temeljnih načela: neutralnost Srbije, protiv ulaska u EU i NATO, za jaču saradnju sa Rusijom i RS: "Jedan od koraka koji može da doprinese ostvarenju ove politike jeste saradnja i objedinjavanje svih onih kojima je na srcu slobodna Srbija", navela je ona.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.