DSS i Dveri: Srbija je plen zapadnog vojnog saveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri: Srbija je plen zapadnog vojnog saveza

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Dveri uručiće sutra pismo vlastima u kojem se navodi da se Srbija, potpisivanjem Sporazuma o individualnom akcionom planu saradnje sa NATO, opasno približila "najmračnijoj vojnoj organizaciji današnjice" i ozbiljno narušila svoju poziciju vojne neutralnosti.

Svima je jasno da je na sceni puzajući ulazak Srbije u NATO, protivan ne samo elementarnim vitalnim interesima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlje, nego i opredeljenju ogromnog broja njenih građana, navodi se u pitanju DSS i Dveri.

"Ako pod vašim vođstvom Srbija ulazi dobrovoljno u NATO, dužni ste da o tom pitanju zatražite mišljenje naroda na referendumu, i to ne referendumu o formalnom učlanjenju u NATO, već o potpisivanju IPAP i svakom daljem približavanju tom vojnom savezu", navodi se u pismu.

Ukoliko, pak, uvodite Srbiju u NATO kao plen zapadnog vojnog saveza, podsećamo vas da građani Srbije ne dele vaše osećanje poraza, i da ste, udarajući i na ustavni, i na istorijski, i na moralni identitet zemlje, dužni da odstupite sa vlasti i raspišete vanredne izbore na svim nivoima, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS i Dveri protestvovali zbog IPAP sporazuma s NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2015, 10:34

Demokratska stranka Srbije (DSS), pokret Dveri i publicista Željko Cvijanović predali su danas u Skupštini Srbije protestno pismo povodom potpisivanja IPAP sporazuma Srbije sa NATO-om, ali i protiv organizovanja seminara Parlamentarne skupštine NATO-a koji se održava u Beogradu...Oni su hteli da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.