VOJNI AERODROM LAĐEVCI DOGODINE CIVILNI

Izvor: Kurir, 01.Jun.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJNI AERODROM "LAĐEVCI" DOGODINE CIVILNI

KRALJEVO - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić najavio je da će vojni aerodrom "Lađevci" kod Kraljeva do kraja naredne godine biti otvoren za civilni saobraćaj.

- Vrednost radova neophodnih za pretvaranje aerodroma u civilni je oko 22 miliona dinara, a sredstva će obezbediti Vlada Srbije i aerodrom "Beograd" - rekao je Dinkić u Lađevcima.

Ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović rekla je da će ovo ministarstvo obezbediti sredstva za početak radova u 2010. godini.

- Ove godine moramo završiti projektnu dokumentaciju i početi neke radove na infrastrukturi, kao što su vodosnabdevanje, priprema radova na pisti, pristanišnoj zgradi i kontrolnom tornju - rekla je Kalanovićeva.

Dinkić je najavio i da će u junu vlada doneti odluku kojom će označiti početak radova na izgradnji civilnog aerodrome u Lađevcima.

- Za centralnu Srbiju je od velike važnosti da dobije civilni aerodrom zbog pospešivanja izvoza, posebno poljoprivrednih proizvoda, ali i doprinosa razvoju turizma - rekao je Dinkić.

Na pitanje novinara da je bilo najava da će se u ovaj projekat finansijski uključiti partneri iz Turske, ministar Dinkić je odgovorio: "Sami ćemo obezbediti sredstva, ali ako neko bude želeo da nam se pridruži, biće dobrodošao".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretvaranje vojnog aerodroma Lađevci u civilni

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jun.2010

KRALJEVO - Vojni aerodrom "Lađevci" kod Kraljeva do kraja naredne godine biće otvoren za civilni saobraćaj, najavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Elektronsko prijavljvanje radnika štedi 15 miliona evra

Izvor: NaDlanu.com, 01.Jun.2010

KRALJEVO, 1. juna 2010. (Beta) - Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je od u utorak omogućeno elektronsko prijavljivanje i ođavljivanje zaposlenih, što će poslodavcima uštedeti 15 miliona evra godišnje. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Snažan podstrek građevinarstvu

Izvor: Politika, 01.Jun.2010

Ministar Dinkić najavio juče vanredni program oporavka ove delatnosti ..Kraljevo – Mlađan Dinkić, potpredsednik vlade i ministar za ekonomski i regionalni razvoj i ministarka za NIP, Verica Kalanović, boraveći na vojnom aerodromu u Lađevcima najavili su ubrzanje posla na pripremi dokumentacije...

Nastavak na Politika...

Aerodrom Lađevci do kraja godine otvoren za civilni saobraćaj

Izvor: Blic, 02.Jun.2010, 01:35

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić izjavio je danas da će vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva do kraja sledeće godine biti otvoren za civilni saobraćaj. ..Vrednost te investicije je oko 22 miliona evra, pri čemu će samo izgradnja objekta za kontrolu letenja koštati oko četiri...

Nastavak na Blic...

„Lađevci" i civilni aerodrom

Izvor: Press, 02.Jun.2010

Prvi civilni avioni mogli bi da slete na još uvek vojni aerodrom „Lađevci" sredinom naredne godine, a on će u potpunosti biti otvoren za civilni saobraćaj do kraja 2011. godine, rekli su juče u Kraljevu potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i ministarka za NIP Verica Kalanović ...

Nastavak na Press...

Posao za 180 ljudi u Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2010

KRALJEVO - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić juče je svečano uručio ugovore jedanaestorici poslodavaca koji će obezbediti privremeni posao za 180 nezaposlenih sa područja kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje...Među poslodavcima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.