U Kinu bez viza verovatno od 15. januara

Izvor: Blic, 30.Dec.2016, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kinu bez viza verovatno od 15. januara

Sporazum o viznoj liberalizaciji Srbije i Kine verovatno će stupiti na snagu 15. januara, najavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ministar je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je završen proces unutrašnjeg odlučivanja o ukidanju viza za državljane dve zemlje, ali da postoji obaveza da sporazum stupi na snagu 30 dana od međusobne razmene obaveštenja o tome.

Srbija je, dodao je Dačić, jedna od 11 zemalja u svetu koje imaju takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vizni režim s Kinom.

Državljanima Srbije nisu potrebne vize za putovanja u 64 zemlje, rekao je Dačić i dodao da je cilj Ministarstva da se vize ukinu za što više zemalja, gde god je to moguće.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je rekao da je ovo godine imenovano 14 šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava i da su u proceduri još neka imenovanja.

Dačić je rekao da je tokom ove godine imao 131 susret s međunarodnim zvaničnicima, od čega 94 u inostranstvu.

Na pitanje novinara o istrazi pogibije dvoje državljana Srnije koji su bili zaposleni u Ambasadi u Libiji - Slađane Stanković i Jovice Stepića, Dačić je rekao da se još čeka izveštaj libijskih vlasti, iako je bilo više zahteva i razgovora o tome.

Dačić je rekao da ni SAD nisu poslale izveštaj o tome, i da Vašington postavlja pitanje da li su Stanković i Stepić poginuli u njihovim vazdušnim udarima, "što znači da nisu spremni da preuzmu odgovornost".

Ambasadoru Srbije u Libiji Oliveru Potežici istekao je mandat, rekao je Dačić i dodao da još nije odlučeno da li će biti imenovan novi ambasador, ili će se ostati na nivou otpravnika poslova.
Pogledaj vesti o: Vize,   Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: U Kinu bez viza verovatno od 15. januara

Izvor: Beta Video, 30.Dec.2016

BEOGRAD - Sporazum o viznoj liberalizaciji Srbije i Kine verovatno će stupiti na snagu 15. januara, najavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Srbija je, dodao je Dačić, jedna od 11 zemalja u svetu koje imaju takav vizni režim s Kinom. Državljanima Srbije nisu potrebne vize za putovanja...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.