Tasovac: Manipulisanje ljudskom tragedijom u medijima

Izvor: RTS, 16.Jun.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac: Manipulisanje ljudskom tragedijom u medijima

Pisanje pojedinih medija o nestanku i smrti 12-godišnjeg Stefana Ilića ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac ocenjuje kao manipulisanje ljudskom tragedijom.
Upitan da komentariše pojedine tekstove, ministar kulture je najpre kratko rekao da "nema komentar", a zatim dodao da "na sve to gleda kao na manipulaciju ljudskom tragedijom", prenosi Tanjug.
Ministarstvo kulture i informisanja podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oštre reakcije novinarskih udruženja povodom izveštavanja pojedinih medija o tragičnoj smrti Stefana Ilića i najavljuje da će preduzeti sve zakonom propisane mere protiv odgovornih zbog kršenja odredaba Zakona o javnom informisanju i medijima 
Telo nestalog Stegana Ilića pronađeno je juče popodne u vodi, u blizini njegove kuće u selu Banatska Subotica. Ranije se spekulisalo da je dečak otet, što se ispostavilo kao netačno, a mediji su u prethodna dva dana imali različite teorije i verzije ove tragedije.
Tasovac je danas s novinarima razgovarao na pres konferenciji povodom izložbe ikona Galerije Matice srpske u Nacionalnoj galeriji Umbrije u Peruđi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaustaviti medijsko manipulisanje tragedijama

Izvor: SEEcult.org, 16.Jun.2015

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije podržalo je 16. juna oštre reakcije novinarskih udruženja povodom izveštavanja pojedinih medija o tragičnoj smrti dvanaestogodišnjeg S. I. i najavilo da će, u okviru svojih nadležnosti, preduzeti sve zakonom propisane mere protiv odgovornih lica zbog...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.