Policija u ponedeljak sa premijerom

Izvor: S media, 05.Feb.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u ponedeljak sa premijerom

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije najverovatnije će u ponedeljak, 7. februara, razgovarati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem o zahtevima za povećanje plata u policiji i poboljšanju uslova rada, rekao je Tanjugu predsednik tog sindikata Velimir Barbulov.

Barbulov je dodao da će sstrajk u medjuvremenu biti nastavljen, ali će policajci obezbedjivati miting Srpske napredne stranke. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Taj sindikat u jučerašnjim razgovorima sa nadležnima u MUP-u nije postigao dogovor o prekidu štrajka.

Policija
nastavlja štrajk

Barbulov je u petak rekao Tanjugu da se strajku odazvalo oko 70 odsto članova tog sindikata, koji ukupno ima oko 13.000 članova.

Uz povećanje plata za 40 odsto, Nezavisni sindikat policije traži i nabavku novih uniformi i obuće, izmene odredjenih članova Zakona o policiji i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora.

Štrajk, koji je počeo u četvrtak, organizovan je uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno obezbedjen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava gradjana, ili ako dodje do neke situacije kada je ugrožena bezbednost.

Policajaci zaduženi za rad sa gradjanima, odnosno izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.

Za razliku od Nezavisnog sindikata policije, drugi reprezentativni sindikat - Policijski sindikat Srbije ne podržava štrajk policije i smatra da treba sačekati odluku vlade o potpisivanju posebnog kolektivnog ugovora.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak štrajka policije

Izvor: RTS, 05.Feb.2011

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije nastavljaju štrajk, pošto nije postignut dogovor o prekidu protesta. Razgovor predstavnika sindikata i premijera Mirka Cvetkovića najavljen za ponedeljak, kaže predsednik tog sindikata Velimir Barbulov...Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.