Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ Gužve na naplatnim rampama i graničnim prelazima

I danas nas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima uz čekanja od najmanje 10-ak minuta na naplatnim stanicama i od 15-ak minuta do dva sata na graničnim prelazima naše zemlje.

Sa povremeno usporenom vožnjom treba računati na obilaznici oko Beograda, a tokom dana na pojedinim naplatnim stanicama kao što su Bubanj Potok, Stara Pazova, Sirig, Nais i Doljevac može doći do formiranja kolona sa nešto dužim zadržavanjem, dok se trenutno čeka oko desetak minuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na naplatnim rampama su otvoreni svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, a najopterećeniji je Bubanj Potok pa se na ovoj naplatnoj stanici vreme za naplatu putarine brzo menja i sigurno će se tokom dana povećati, posebno u popodnevnim satima.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, pri čemu su na prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje zadržavanja dva sata, a na Horgošu sat vremena.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta, dok je na prelazu Gradina sa Bugarskom kao i Preševu sa Makedonijom pojačan intenzitet saobraćaja sa zadržavanjima do 30 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promenljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, napominje AMSS.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu. Radovi na zameni spojnica na mostu broj 7 između petlje Surčin i petlje Ostružnice na obilaznici oko Beograda na državnom putu IA reda br 1. na autoputu u smeru ka Bubanj Potoku počeli su 24. avgusta, a trajaće do ponoći 29. avgusta.

Radovi se od 26. do 29. avgusta obavljaju u voznoj i zaustavnoj traci. Brzina je na ovom delu obilaznice smanjena, a radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.