Niški prosvetari protestovali zbog smanjenja plata

Izvor: Blic, 23.Mar.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški prosvetari protestovali zbog smanjenja plata

Stotinak profesora iz Niša, Prokuplja i Aleksinca protestovalo je danas isped Školske uprave u Nišu zbog umanjenja plata i nezainteresovanosti ministra prosvete Srđana Verbića da reši problem.

- Plate su nam umanjivane onako kako su šefovi računovodstva i direktori shvatili preporuku Ministarstva prosvete o "smanjenju plata srazmerno radu". Nekima je drugi deo februarske plate umanjen za 16, a nekima 33 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Iako trpimo ucene, pretnje i represiju nećemo odustati nego smo odlučili da štrajk danas bude radikalniji i svoje članove pozvali na potpunu obustava rada - kaže predsednik Izvršnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika u Prokuplju Nenad Đorđević.

Profesori upozoravaju da štrajk može da ugrozi redovan završetak školske godine. Oni najavljuju da je sigurno da će štrajkovati uz poštovanje minimuma procesa rada, ali da neće držati dopunsku nastavu, neće će pripremati đake za maturu ili ih voditi na takmičenja, kao i da neće prisustvovati sednicama veća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosvetari ne odustaju od štrajka i od svojih plata

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2015

NIŠ – Oko 300 učitelja, nastavnika i profesora iz Niša, Aleksinca i Prokuplja protestovali su danas ispred sedišta Nišavskog upravnog odbora zbog umanjenja plata prosvetarima koji su u štrajku, ali i zbog podsećanja na zahteve zbog kojih su stupili u štrajk pre više od četiri meseca...Prosvetari...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.