LJAJIĆ POZVAO BOGATE NA SOLIDARNOST SA SIROMAŠNIMA

Izvor: Kurir, 07.Okt.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ POZVAO BOGATE NA SOLIDARNOST SA SIROMAŠNIMA

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija mora iskoristiti sve resurse da pomogne najsiromašnijima i pozvao sve ljude dobre volje da pomognu ugroženima.

"Država nije dovoljno bogata da bi pomogla svim siromašnima i pozivamo i apelujemo na sve da pokažu minimum solidarnosti. Pozvaćemo ne samo ljude koji su stekli bogatstvo u Srbiji već i sve koji žele da se uključe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u društveno odgovorno poslovanje", kazao je Ljajić novinarima u beogradskoj opštini Vračar, posle dodele pomoći organizacijama osoba sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima, socijalna situacija je mnogo gora u unutrašnjosti nego što statistika govori, pre svega u istočnoj i južnoj Srbiji.

"Krenuli smo u obilazak, bili u Doljevcu, idemo u Gadžin Han i Crnu Travu da pružimo bar prvu pomoć ljudima. Time se neće rešiti svi problemi, ali bar ćemo ugasiti požar", naveo je ministar.

Ljajić je ocenio da u Srbiji vlada siromaštvo kakvo do sada nije zabeleženo, jer "ne samo da ljudi ostaju bez pola već ne mogu da obezbede elementarna sredstva za život".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Ljajić poziva bogate da daju pare

Izvor: B92, 07.Okt.2010

Beograd -- Srbija mora iskoristiti sve resurse da pomogne najsiromašnijima, kaže Rasim Ljajić i poziva sve ljude dobre volje da pomognu ugroženima..."Država nije dovoljno bogata da bi pomogla svim siromašnima i pozivamo i apelujemo na sve da pokažu minimum solidarnosti, Pozvaćemo ne samo ljude...

Nastavak na B92...

Protest ratnih invalida

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2010, 07:06

BEOGRAD - Udruženje ratnih vojnih invalida okupilo se ispred Palate Srbije, gde je smešteno Ministarstvo rada i socijalne politike. Na protest su stigli i invalidi iz drugih gradova u Srbiji. Sekretar..Udruženja Željko Vasiljević kaže da ima indicija da će ih neko iz Ministarstva primiti. Razloga...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.