CIGARETE SKUPLJE OD JANUARA ZA 10 DINARA

Izvor: Kurir, 28.Dec.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIGARETE SKUPLJE OD JANUARA ZA 10 DINARA

Novo poskupljenje moglo bi dodatno da smanji potrošnju duvana, koja je u 2011. godini pala za oko 15 odsto

BEOGRAD - Pušačima u Srbiji 2012. godina neće početi baš najsrećnije jer će za paklicu cigareta morati da izdvoje 10 dinara više. Poskupljenje cigareta je posledica izmena Zakona o akcizama o kojima bi sutra trebalo da glasa Skupština Srbije.

Kako je predloženo, minimalna akciza po paklici cigareta biće povećana sa dosadašnjih 61 na 71 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinar.

To povećanje, kako piše NIN, svi proizvođači će ugraditi u maloprodajne cene, jer od 100 dinara prihoda od najprodavanijih cigareta čak 78 uzima država kroz akcize, PDV i druge dažbine.

Novo poskupljenje moglo bi dodatno da smanji potrošnju duvana, koja je u 2011. godini pala za oko 15 odsto.

Ministarstvo finansija Srbije je izmene akciza na duvanske prerađevine obrazložilo usklađivanjima sa evropskim direktivama po kojima se obračun akciza radi na osnovu prosečne ponderisane cene cigareta, dok je specifični deo akcize smanjen sa 35 na 34 odsto.

Prema računici tog ministarstva, povećanjem akciza na cigarete godišnji prihodi budžeta biće povećani za 1,3 milijarde dinara.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cigarete skuplje od januara za 10 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2011

Pušačima u Srbiji 2012. godina neće početi baš najsrećnije jer će za paklicu cigareta morati da izdvoje 10 dinara više, piše nedeljnik NIN u sutrašnjem broju...Poskupljenje cigareta je posledica izmena Zakona o akcimama o kojima bi sutra trebalo da glasa Skupština Srbije. Kako je predloženo,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cigarete skuplje od januara za 10 dinara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2011, 01:47

BEOGRAD -..Pušačima u Srbiji 2012. godina neće početi baš najsrećnije jer će za paklicu cigareta morati da izdvoje 10 dinara više, piše nedeljnik NIN...Poskupljenje cigareta je posledica izmena Zakona o akcizama o kojima bi danas trebalo da glasa Skupština Srbije...Kako je predloženo, minimalna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.