Broj korisnika socijalne pomoći povećan za oko 23 odsto

Izvor: Blic, 24.Apr.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj korisnika socijalne pomoći povećan za oko 23 odsto

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da se broj korisnika socijalne pomoći u Srbiji značajno povećao i da je sada na spisku korisnika 89.000 porodica.

Ljajić je u Leskovcu ocenio da je to posledica izmene Zakona o socijalnoj zaštiti, ali i ekonomske krize.

"U ovom trenutku 89.000 porodica koristi novčanu socijalnu pomoć i to je između 20 i 23 odsto više nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bilo pre usvajanja novog Zakona o socijalnoj zaštiti, a do povećanja je došlo je i zbog ekonomske krize", kazao je ministar tokom obilaska renoviranog i dograđenog Centra za socijalni rad.

Ljajić je rekao da je novi zakon omogućio da veći broj porodica koje žive ispod linije siromaštva prima socijalnu pomoć i da su ta primanja ranije bila od 6.000 do 14.000 hiljada dinara po porodici, a da će sada biti od 6.500 do 25.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vimbldon povećao nagradni fond

Izvor: B92, 24.Apr.2012

Organizatori Vimbldona objavili su da će ukupni nagradni fond ovogodišnjeg izdanja najprestižnijeg teniskog turnira biti povećan na 16,1 miliona funti...U poređenju sa prošlom godinom, nagradni fond je uvećan za deset odsto, kao posledica povećanja troškova u profesionalnom tenisu, ističu iz...

Nastavak na B92...

Raste broj korisnika socijalne pomoći

Izvor: RTS, 24.Apr.2012

Broj korisnika socijalne pomoći povećan oko 23 odsto, istakao ministar Rasim Ljajić, i dodao da je borba protiv siromaštva jedan od osnovnih ciljeva vlade...Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da se broj korisnika socijalne pomoći u Srbiji značajno povećao i da je sada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.