Tramp i Tusk nemaju zajednički stav o Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Tusk nemaju zajednički stav o Rusiji

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da na današnjem sastanku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom nije postignuta zajednički stav o Rusiji.

„Nisam sto odsto siguran da danas možemo da kažemo da gospodin predsednik i ja imamo zajednički stav, zajedničko mišljenje o Rusiji“, rekao je Tusk posle sastanka sa Trampom u sedištu EU u Briselu, prenela je agencija AFP.

Istovremeno, Tusk je naveo da saglasnost postoji kada je reč o konfliktu u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, pored Rusije teme susreta sa američkim predsednikom bile su i bezbednost, trgovina i ekonomija, kao i problemi spoljne politike.

U Briselu se održava samit lidera 28 država-članica NATO u čijem radu će prvi put učestvovati američki predsednik Donald Tramp, čije su izjave o zastarelosti Severnoatlantske alijanse i „bregzitu“ kao „odličnoj stvari“ izazvale priličnu zabrinutost u Evropi.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.