Matis: Tramp želi da zbrišemo ID s lica zemlje, da se ne vrate

Izvor: Blic, 20.Maj.2017, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Tramp želi da zbrišemo ID s lica zemlje, da se ne vrate

Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je sinoć da je američki predsednik Donald Tramp dao instrukcije Pentagonu da Islamsku državu u Siriji "zbriše sa lice zemlje", kako bi se sprečilo da se strani borci u redovima islamista vrate kući, prenosi AFP.

Agencija navodi da je nastojanje da se ubije što više džihadista na licu mesta - umesto puštanja da izadju iz grada i napada na njih dok beže, pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da postaje sve hitnije zaustavljanje povratka u Evropu i druge oblasti u borbi očvrslih džihadista koji sa sobom nose vojno znanje i ideologiju.

- Namera je da se spreči povratak kući stranih boraca koji su uspeli da pobegnu - rekao je Matis.

Rojters je ranije preneo da je Matis izjavio da koalicija na čelu sa SAD opkoljava borce Islamske države u njihovim uporištima, taktički se spremajući za početak vojne kampanje u kojoj želi da ih uništi.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matis: Tramp želi da zbrišemo ID sa zemlje, da se ne vrate

Izvor: B92, 20.Maj.2017

Vašington -- Ministar odbrane SAD Džejms Matis izjavio je da je američki predsednik Donald Tramp dao instrukcije Pentagonu da ID u Siriji "zbriše sa lice zemlje"...Tako bi se sprečilo da strani borci u redovima islamista vrate kući, prenosi AFP...Agencija navodi da je nastojanje da se ubije što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.