Demokrate opet žele da znaju koliko vlada troši na Trampa

Izvor: Blic, 09.Avg.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate opet žele da znaju koliko vlada troši na Trampa

Dok se američki predsednik Donald Tramp odmara u svom golf-klubu u Nju Džersiju, demokratski poslanici ponovo pokušavaju da saznaju koliko novca federalna vlada troši na njegove firme.

Demokratski članovi parlamentarnog Komiteta za nadzor zatražili su danas od ministarstava da im do 25 avgusta dostave informacije o svojim troškovima vezanim za Trampa, prenosi AP.

"Američki narod zaslužuje da zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako se troše dolari koje daju za porez, uključujući visinu federalnih fondova koji se izdvajaju za privatne kompanije u vlasništvu predsednika i svrhu tih rashoda", navodi se u pismu poslanika upućenom Ilejn đuk, vršiocu dužnosti ministra unutrašnje bezbednosti.

Poslanici su takav zahtev uputili i ostalim ministrima u vladi, a traže dokumenta o svim uplatama ministarstava Trampovoj organizaciji ili bilo kom preduzeću u kojem Trampova organizacija ima vlasnički udeo.

Inače, Tramp je objekte koji su u njegovom ličnom vlasništvu posetio 48 puta otkako je inaugurisan za predsednik, navodi američka agencija.

AP napominje da je većina predsednika SAD za vreme svog mandata održavala i posećivala svoje lične kuće, ali ističe da se Trampov slučaj razlikuje po tome što su njegove rezidencije deo njegove poslovne imperije.

To znači da, kada ministarstva odbrane i unutrašnje bezbednosti troše novac na putovanja i zaštitu predsednika prilikom njegovih odlazaka u svoje lične rezidencije, izvesna količina poreskih sredstava odlazi u kasu - Trampove organizacije, zaključuje američka agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASNO pitanje: Demokrate žele da znaju koliko federalna vlada TROŠI na Trampa

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017

Postavljen rok.. Dok se američki predsednik Donald Tramp odmara u svom golf-klubu u Nju Džersiju, demokratski poslanici ponovo pokušavaju da saznaju koliko novca federalna vlada troši na njegove firme...Demokratski članovi parlamentarnog Komiteta za nadzor zatražili su danas od ministarstava da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.