Zabranjeno punjenje jezera Perućac zbog potrage za ostacima stradalih

Izvor: RSplaneta.com, 11.Sep.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjeno punjenje jezera Perućac zbog potrage za ostacima stradalih

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zabranilo je punjenje vodom jezera Perućac, kako bi Institut za nestale BiH nastavio traganje i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava sa područja Višegrada i okolnih mjesta, izjavio je Srni zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. "Radi se o nečemu što je važno u smislu dobrih odnosa između država, a posebno u istražnim radnjama. Naravno da se mora sprečiti dotok vode, ukoliko je pronađeno 260 posmrtnih ostataka. Moramo ispoštovati prava žrtava i njihovih porodica. Na šta bi to ličilo da se ispusti voda, bez obzira na energetsku situaciju, ali ovo je nešto što se duguje ljudima koji su stradali", rekao je Vekarić.

Nastavak na RSplaneta.com...






Povezane vesti

Srpsko Tužilaštvo zabranilo punjene Perućca vodom

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2010, 07:24

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zabranilo je punjenje vodom jezera Perućac, kako bi Institut za nestale Bosne i Hercegovine nastavio traganje i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava sa područja Višegrada i okolnih mesta, izjavio je zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić..."Radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RSplaneta.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RSplaneta.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.