Srpsko Tužilaštvo zabranilo punjene Perućca vodom

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2010, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko Tužilaštvo zabranilo punjene Perućca vodom

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zabranilo je punjenje vodom jezera Perućac, kako bi Institut za nestale Bosne i Hercegovine nastavio traganje i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava sa područja Višegrada i okolnih mesta, izjavio je zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

"Radi se o nečemu što je važno u smislu dobrih odnosa između država, a posebno u istražnim radnjama. Naravno da se mora sprečiti dotok vode, ukoliko je pronađeno 260 posmrtnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ostataka", rekao je Vekarić Srni.

"Moramo ispoštovati prava žrtava i njihovih porodica. Na šta bi to ličilo da se ispusti voda, bez obzira na energetsku situaciju, ali ovo je nešto što se duguje ljudima koji su stradali", dodao je on, prenosi PCNEN.

On nije mogao da kaže koliko će trajati obustava puštanja vode u jezero Perućac, ali je dodao da bi posmrtne ostatke trebalo izvaditi što pre.

Punjenje akumulacionog jezera Perućac, iz kojeg se vodom snabdeva hidroelektrana Bajina Bašta, odgođeno je do završetka istrage o posmrtnim ostacima nedavno pronađenim u tom jezeru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.