Tadić i Jovanović: Nema pravih reformi

Izvor: RTS, 18.Nov.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Jovanović: Nema pravih reformi

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić tvrdi da građani Srbije žive u "lakiranoj stvarnosti" i da su za to odgovorne vlade Ivice Dačića i, sada, Aleksandra Vučića.
Tadić je na tribini "Ekonomska stvarnost Srbije", koju je organizovala LDP, rekao da su oni doveli Srbiju na pretposlednje mesto u regionu, dok je u vreme vlade Mirka Cvetkovića, koju je formirala njegova bivša stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << DS, ona bila na drugom mestu.

"Ekonomska stvarnost je drugačija od onoga kako je 'statističkim obmanama' predstavljaju mediji i vlast", istakao je Tadić.
Investicija, kažže, ima samo po "botovima", a to što pojedini u svetu premijera Vučića "tapšu po ramenu ne znači da će one doći u Srbiju". Ipak, ima i neššto pozitivno, a to je, kažže Tadić, smanjenje deficita budžeta.
Za lidera LDP Čedomira Jovanovića ključni problem je to što je Srbija društvo bez plana.
"Ekonomska slika Srbije je neodrživa, vremena više nema, pravi put je razgovor i dogovor, a Srbiji su potrebni mir i i red koji ne proizlazi iz političkog dikatata", ocenio je Jovanović.
Jovanović smatra da narod ne razume reforme, jer Srbija ima samo ostatke onoga sto je postojalo pre 30 godina. "Kruševac je grad gotovo mrtve privrede, a imali su Župu, Rubin, Merimu", naveo je Jovanović.
I lider LDP-a podržava kontrolu deficita budžeta i štednju, ali navodi i da je Srbija zavisna od sveta i pita koliko Srbiju koštaju vojna neutralnost i sedenje na dve stolice.
Profesor na Ekonomskom fakultetu i nekadašnji guverner Narodne banke Dejan Šoškić ocenio je da od 2000. godine Srbija nije imala koordiniranu i razvojnu ekonomsku politiku.
Priče o reformama, kako je naveo, svode se na to da se lakše dobijaju građevinske dozvole i na tome da je sprečen bankrot.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.