Tadić i Gabrijel o situaciji u Srbiji

Izvor: RTS, 17.Nov.2014, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Gabrijel o situaciji u Srbiji

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić sastao se u Beogradu sa nemačkim vicekancelarom i liderom Socijaldemokratske partije Zigmarom Gabrijelom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji u Srbiji.

Predsednik Socijademokratske stranke Boris Tadić istakao je da se u Srbiji ne primenjuju ofanzivne ekonomske mere i da zemlja ima dramatičan pad direktnih stranih investicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju SDS-a, a prenosi Tanjug.

Tadić kaže da novi zakon o finansiranju političkih organizacija ugrožava višepartijski sistem u Srbiji i vodi uništavanju opozicionih stranaka kao i da to dodatno ugrožava političku stabilnost zemlje.

Ukazuje i na loše stanje u medijima, koji se ne suočavaju samo sa posledicama pritisaka i cenzure već i autocenzure koja vodi "u dobrovoljno medijsko samouništenje", navodi se u saopštenju.

Lider SDS-a ističe da su mediji slika društva, a da stanje u medijima ne pokazuje nivo demokratičnosti Srbije potreban za njeno reformisanje i evropsku budućnost.

Govoreći o procesu evrointegracija, Tadić kaže da je je brzina pregovora u odnosu međuzavisnosti sa brzinom reformisanja Srbije, navodeći da je usporavanje procesa pregovora i otvaranja poglavlja usporavanje reformi i napretka Srbije.

"Aplaudiranje pregovorima u kojima nema suštinskih pomaka i otvaranja poglavlja stvoriće privid napretka, ali taj privid će samo podizati popularnost Vlade, a Srbiju zapravo odaljavati od članstva", smatra Tadić.

Kao predsednici socijaldemokratskih stranaka, Tadić i Gabriel su razgovarali i o saradnji SDS-a i nemačke SPD.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.