Miloje Miletić unapređen, VMA dobila novog načelnika

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloje Miletić unapređen, VMA dobila novog načelnika

Predsednik Srbije Boris Tadić povodom Dana državnosti unapredio je načelnika Generalštaba (GŠ) Vojske Srbije Miloja Miletića iz čina general-potpukovnika u generala. Za novog načelnika Vojnomedicinske akdemije postavljen je pukovnik dr Marijan Novaković, a dosadašnji načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić postavljen je za rektora Univerziteta odbrane.

Tadić je, povodom Dana državnosti i Dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vojske Srbije - 15. februara, doneo ukaze o postavljenju devet visokih oficira na nove funkcije, kao i o više redovnih i vanrednih unapređenja.

Novi načelnik VMA dr Marijan Novaković do sada je bio načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA. Njegov prethodnik Miodrag Jevtić od sada će voditi Univerzitet odbrane, čija će okosnica biti VMA, Vojna akademija i Vojno-tehnički institut.

Brigadni general Milan Bjelica postavljen je za zamenika načelnika GŠ VS, a dosadašnjem zameniku načelnika GŠ Mladenu Ćirkoviću ukazom predsednika prestala je profesionalna vojna služba. General-major Milan Bjelica je na novu dužnosti došao sa mesta načelnika Kabineta ministra odbrane.

Pukovnik Milomir Todorović postavljen je za komandanta (ađutanta) Garde Vojske Srbije, a pukovnik Dejan Janković za načelnika Uprave vojne policije, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Brigadni general Goran Radovanović imenovan je za zamenika komandanta Komande za obuku, a pukovnik Duško Žarković za načelnika štaba u Komandi Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Pukovnik Želimir Glišović imenovan je za komandanta 3. brigade Kopnene vojske, a pukovnik Predrag Bandić za komandanta 204. avijacijske baze Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.