Biljana Srbljanović: Zašto sam glasala za Borisa Tadića

Izvor: Blic, 28.Maj.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Srbljanović: Zašto sam glasala za Borisa Tadića

Dramska spsiateljica Biljana Srbljanović izjavila je da je nedavnim izborima za predsednika Srbije glasala za Borisa Tadića. "Moje iskreno osećanje u nedelju ujutro je bilo da ne mogu da pristanem da Tomislav Nikolić bude predsednik ove države, niti da tome doprinesem", rekla je Srbljanovićeva u intervjuu "Slobodnoj Evropi". Biljana Srbljanović: Ova država ne može ništa dobro da dobije od toga što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imati pet godina Tomislava Nikolića kao predsednika

Biljana Srbljanović je rekla da je u prvom krugu i na parlamentarnim izborima ubacila beli listić, njena lična i privatna odluka bila da u drugom krugu glasa za Tadića.

- Već 22 godine svog života se bavim nekom vrstom aktivizma. Uvek me rukovodilo neko moje iskreno osećanje. Moje iskreno osećanje u nedelju ujutro je bilo da ne mogu da pristanem da Tomislav Nikolić bude predsednik ove države, niti da tome doprinesem. Tog trenutka, kada se bira između njih dvojice, ja sam za sebe lično, bez ikakve želje da ubeđujem ikoga drugog, osim što sam moju majku u gipsu naterala da to isto uradi, to uradila. Mirna sam prema sopstvenoj savesti. Razumem političke ideje koje govore da je trebalo to nekako pokazati, ali to shvatam cinično. Ne mislim da ova država ne može ništa dobro da dobije od toga što će imati pet godina Tomislava Nikolića kao predsednika - rekla je Biljana Srbljanović.

Srbljanovićeva kaže da na nju nije uticala preporuka Vesne Pešić.

- Ja se nisam složila sa idejom Vesne Pešić, koju volim i poštujem i sa kojom delim milione istih misli, barem se nadam i sebi sama laskam, ali nisam se složila sa tom idejom da je bolji i Tomislav Nikolić, odnosno, koji god predsednik, nego Tadić. Ja iskreno reagujem. Ne delujem politički. Nemam verovatno mudrost, nego moja ruka to ne može da podnese - rekla je Biljana Srbljanović.

Povezane vesti: Nikolić: Ponudio sam Tadiću prijateljstvo, da se sastajemo kao nekada Nikolić: Tadić da odluči da li će biti premijer Dodik: Žao mi je što je Tadić izgubio, ali suštinska moć je u Vladi Počinju ozbiljni pregovori: Kohabitacija ili vlada SPS-SNS Ivanić: Građani kaznili Tadićevu arogantnu kampanju
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.