Troje odbornika gradske skupštine podnelo ostavke

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje odbornika gradske skupštine podnelo ostavke

Skupština grada Beograda potvrdila je ostavke troje odbornika u gradskom parlamentu - dvoje sa liste SNS i jedna odbornica DSS.

Ostavke su podneli Mirko Vranešević i Milan Bojović sa izborne liste “Aleksandar Vučić-budućnost u koju verujemo” i Dušica Popović sa izborne liste “Demokratska

stranka Srbije - Vojislav Koštunica”.

Na dnevnom redu današnje sednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između ostalog, je Predlog Strategije za uvođenje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u gradu Beogradu, kao i Predlog rešenja o dodeli naziva mostu Zemun-Borča.Most Zemun-Borča danas bi i zvanično trebalo da bude nazvan most "Mihajla Pupina", jer je to jedna od tačaka dnevnog reda današnje sednice Skupštine grada koja počinje u deset sati.

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici trebalo bi da izglasaju ovu odluku, koju je pre njih potvrdila Komisija za imenovanje trgova i ulica, ali i Gradsko veće. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je pre nekoliko dana da će most otvoriti srpski i kineski premijer najverovatnije između 16. i 19. decembra.

Na dnevnom redu je i Predlog Strategije za uvođenje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u gradu Beogradu.

Odbornici Skupštine grada razmatraće i Predlog izmene odluke o određivanju zona na teritoriji grada, Predlog odluke o utvrđivanju zakupnina na poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, kao i o uslovima i načinu raspolaganja stanovima izgrađenim prema projektu izgradnje 1.100 stanova u Beogradu.

Takođe, odbornici će raspravljati o administrativnim taksama, organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada, Predlogu promene osnivačkog akta JKP "Beogradvode", JKP "Beograd-put" i |"Zoološki vrt", kao i o Predlogu odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja "Jugokoncert", navodi se na sajtu gradske uprave.

Biće reči i o Predlogu plana generalne regulacije Sportsko-rekreativnog centra "Košutnjak", o nekoliko predloga planova detaljne regulacije od značaja za grad, kao i o predlozima odluka o izradi planova detaljne regulacije.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi akata o kojima će odbornici odlučivati po skraćenom postupku - odlučivaće o Predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Skupštine grada: Usvojeni planovi regulacije nekoliko celina!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014

BEOGRAD - Sednica Skupštine grada Beograda počela je oko 10.30 sati, a na dnevnom redu su Predlog Strategije za uvođenje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u gradu Beogradu i Predlog rešenja o dodeli naziva mostu Zemun-Borča...Skupština grada Beograda potvrdila je ostavke troje odbornika...

Nastavak na Kurir...

Okršaj odbornika iz vlasti zbog Devenporta

Izvor: Pančevac-online.com, 24.Okt.2014

Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina Pančeva proglasi Majkl Devenport, šef Misije EU u Srbiji. Taj predlog je tokom rasprave naišao na žestoko protivljenje odbornika vladajućih stranaka Rajka Mijovića (SDPS), Smilje...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.