DRUGA FAZA KONKURSA ZA NARODNI MUZEJ OD 4. OKTOBRA

Izvor: Kurir, 29.Sep.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA FAZA KONKURSA ZA NARODNI MUZEJ OD 4. OKTOBRA

BEOGRAD - Žiri Konkursa za idejno rešenje rekonstrukcije zgrade Narodnog muzeja u Beogradu, na koji su stigla 62 rada, počeće da radi u četvrtak 30. septembra, a imena autora koji su prošli u drugu fazu konkursa biće objavljena 4. oktobra.

Predsednik žirija je ministar kulture Nebojša Bradić, a ostali članovi su Vladimir Veličković, Goran Vojvodić, Vasilije Milunović, Branislav Mitrović, Vladimir Lalo Nikolić, Vasa Perović, Borislav Petrović, Miroslav Timotijević, Tatjana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Cvjetićanin i Tomislav Šola.

Novi konkurs za idejno rešenje rekonstrukcije zgrade Narodnog muzeja objavljen je 12. avgusta, a organizovan je u saradnji sa Savezom arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda. Stalna postavka Narodnog muzeja u Beogradu zatvorena je od 2003. godine, zbog neadekvatnih uslova za čuvanje i izlaganje dela iz muzejskih zbirki. Prethodni projekat za rekonstrukciju muzejske zgrade, izrađen pod rukovodstvom arhitekte Milana Rakočevića, nakon brojnih polemika u stručnoj javnosti i kasnijih ekspertskih analiza, odbačen je s obrazloženjem da je nefunkcionalan i preskup.

Međunarodni ekspertski tim je ocenio da taj projekat predstavlja opasnost da se dobije "novi stari muzej", koji bi koncepcijski ostao isti kakav je bio, samo s neophodnom a skupom sanacijom zgrade i novom arhitekturom, koja bi bila reprezentativna, ali ne bi omogućavala strateške i kvalitativne pomake.

Rekonstrukcija Narodnog muzeja u Beogradu na osnovu novog, budućeg projekta mogla bi da počne do kraja godine, i trajala bi 20 meseci, a planirani budžet je, kako je ranije najavljeno u Ministarstvu kulture, oko 20 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obnavlja se zgrada Kinoteke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2010, 02:31

BEOGRAD -..Ugovor o rekonstrukciji i opremanju zgrade Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici potpisali su danas ministar kulture Nebojša Bradić, direktor Kinoteke Radoslav Zelenović i predstavnik izvođača radova "Arhi.pro" Aleksandar Mijović, u prisustvu ministarke za NIP Verice Kalanović...Ministarka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Žiri pregleda 63 projekta

Izvor: Studio B, 30.Sep.2010

Žiri Konkursa za idejno rešenje rekonstrukcije zgrade Narodnog muzeja u Beogradu počeo je sa radom, a prve informacije o rezultatima biće objavljene narednih dana, izjavio je predsednik Upravnog odbora Narodnog muzeja Branislav Mitrović...Na Konkurs za arhitektonski projekat rekonstrukcije Narodnog...

Nastavak na Studio B...

Počeo da zaseda žiri konkursa u vezi s Narodnim muzejem

Izvor: NaDlanu.com, 30.Sep.2010

BEOGRAD, 30. septembra 2010. (Beta) - Predstavnici beogradskih medija u četvrtak su u Društvu arhitekata Srbije mogli da osmotre materijal koji je stigao na Konkurs za idejno rešenje rekosntrukcije Narodnog muzeja u Beogradu, ali ne i da organizatorima postavljaju pitanja u vezi s konkursom, čije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.