Božović: Jednu ulicu u Beogradu nazvati Zagrebačka ulica

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Jednu ulicu u Beogradu nazvati Zagrebačka ulica

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Beograda i predsednik Gradskog odbora DS Balša Božovića pozvao je danas gradsku skupštinu da jednoj od centralnih gradskih ulica da ime "Zagrebačka ulica".

"To nije pitanje administracije već simbola i stava, i toga da li je Beograd svet ili to jednostavno više nije", naveo je Božović.

On kaže se da odbornicka grupa DS poziva Skupštinu grada da ne bude mesto na kome se donose odluke kojima se urušava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ono po čemu je Beograd poznat, kosmopolitski duh evropske metropole.

"Beograd treba da ostane grad budućnosti a ne grad povratka u sramnu prošlost", kazao je Božović.

Skupština Beograda je u četvrtak, 18. septembra usvojla je odluku da se Zagrebačka ulica na Savskom vencu ubuduće zove Ulica Koče Popovića.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.