Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: G7 ne planira ukidanje sankcija Rusiji

TOKIO - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Grupa sedam najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) ne namjerava da ukine sankcije koje su uvedene Rusiji nakon krimske krize.

"Za mene je prerano ukinuti sve", rekla je Merkelova na marginama samita G7 u Japanu, dodavši da će politika sankcija ostati na snazi.

Ona je dodala da se "ne očekuje se promjena pozicije" G7, dodala je ona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi AFP.

Ranije danas je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao da G7 treba da zauzme "jasan i čvrst stav" o Rusiji zbog njenih poteza u Ukrajini, kao i o Kini zbog njenih pretenzija u Južnom kineskom moru.

"Test našeg kredibiliteta u G7 je naša sposobnost da branimo zajedničke vrijednosti. Taj test ćemo proći ako zauzmemo jasan i čvrst stav o svakoj temi naših diskusija", rekao je Tusk.

Rusija je isključena iz grupe osam najrazvijenijih zemalja 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MERKELOVA: G7 ne planira da ukine sankcije Rusiji

Izvor: Kurir, 26.Maj.2016

..."Mislim da je suviše rano govoriti o eventualnom ukidanju sankcija Rusiji", rekla je Merkelova novinarima na marginama samita G7 u japanskoj provinciji Ise-Šima..Germany's Merkel says G7 has no plans to lift Russia sanctions https://tco/1Cp3f0qHit pictwittercom/jDz1NFWCjH..Predsednik Evropskog saveta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.