Počinju pregovori o sporazumu Srbije sa Evroazijskom unijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2016, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju pregovori o sporazumu Srbije sa Evroazijskom unijom

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da su pregovori Vlade Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EEU) o sklapanju sporzuma o slobodnoj trgovini koji počinju danas "veoma važni" i poželeo uspeh.

Čepurin je novinarima rekao da vlade Srbije i Rusije zajednički rade na unapređenju ekonomske saradnje i zajedničkog delovanja.

"Na sastancima smo govorili o uspostavljanju adekvatnih mehanizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji bi pomogli razvoj privredne saradnje Rusije i Srbije i postavljanje konkretnih ciljeva. To je, na primer, povećanje opsega naše robne razmene za 1,5 put ili dvostruko, što bi omogućilo ubrzavanje naše ekonomske saradnje. Jako je važno da regionalna vlast u Srbiji podoržava takvu inicijativu", rekao je Čepurin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.