Čepurin: Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan

Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačka, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.

"Raduje me što je referendum održan mirno i na vrlo demokratski način i da su rezultati sasvim jasni", rekao je Čepurin novinarima u Beogradu.

On je dodao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujući u tom smislu i miješanje stranih diplomata.

Govoreći o pretnjama upućenim predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i komentarima visokog predstavnika Valentina Incka, Čepurin je rekao da ne bi da komentariše sledeće poteze, jer može da se "izmisli apsolutno bilo šta".

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", rekao je on. 

Čepurin je dodao da se desio događaj o kome je već govorio veliki ruski pisac Viktor Šklovski prije jednog veka, koji je rekao da je "vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju".

"Kolumbo je, recimo, želio da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otkrijemo iznenada i Ameriku. Isto tako i u politici. Referendum je bio održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", rekao je Čepurin.

SRNA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.