U petak sastanak premijera i predstavnika sindikata prosvete

Izvor: RTS, 01.Mar.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak sastanak premijera i predstavnika sindikata prosvete

Sastanak predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete i premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je bio najavljen za 29. februar, trebalo bi da bude održan u petak, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.
Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete održali su 26. februara štrajk upozorenja u 1.500 škola u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije održan prvi čas.

Oni su tada najavili da će se u ponedeljak, 29. februara sastati sa premijerom Vučićem od koga "očekuju da čuju koji od njihovih zahteva se može ispuniti".
"Uprkos najavi, juče se nisu sastali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednici reprezentativnih sindikata prosvete. Tokom večeri, iz kabineta ministra prosvete, stigla je informacija da je sastanak pomeren za petak, 4. mart", navodi se u saopštenju USPRS.
Zaposleni u obrazovanju stupili su u štrajk upozorenja jer nisu ispunjene obaveze iz sporazuma koje su predstavnici sindikata potpisali s predstavnicima Vlade Srbije o prekidu štrajka prošle godine.
Sindikati traže povećanje koeficijenata u aprilu i oktobru u iznosu od četiri odsto plata za navedene mesece, kao i isplatu nagrade utvrđene Sporazumom i Posebnim kolektivnim ugovorom u iznosu od 5.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić se u petak sastaje sa prosvetarima

Izvor: Akter, 01.Mar.2016

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da će sastanak predsednika reprezentativnih sindikata prosvete i premijera Aleksandra Vučića biti u petak, 4. marta..Uprkos najavi, u ponedeljak, 29. februara, nisu se sastali premijer Republike Srbije, Aleksandar Vučić i predsednici reprezentativnih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.