DS: Loše u prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti

Izvor: RTS, 29.Apr.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Loše u prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti

U proteklih godinu dana, Vlada Srbije je loše radila u sektoru prosvete, zdravstva i socijalna zaštite, smatra Demokratska stranka.
DS je analizirajući stanje u prosveti ocenio da je sistem paralisan petomosečnim štrajkom prosvetnih radnika, da je odluka da nemaju svi pravo na besplatne udžbenike kršenje osnovnih ljudskih prava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << garantovanih Ustavom, kao i da su "afere sa falsifikovanjem diploma zataškane", prenosi Tanjug.
Kako smatraju demokrate, zdravstveni radnici rade u katastrofalnim uslovima, sa zastarelom opremom, mladi stručnjaci odlaze, jer se ne zapošljavaju i ne daju im se uslovi za normalan život i rad, a štrajkovalo se i zbog smanjenja plata.
Država nije nabavila besplatnu petovalentnu vakcinu za svu decu u Srbiji, navodi DS u saopštenju.
Dodaju da je ta vakcina obezbeđena samo za decu rođenu posle 1. novembra 2014. godine, da je mesecima nije bilo u slobodnoj prodaji, pa su, praktično, deca rođena pre ovog datuma - bila kažnjena.
U sferi socijalne zaštite diskriminišu se, smatra DS, roditelji dece sa smetnjama u razvoju u odnosu na hraniteljske porodice u kojima je smešteno dete sa smetnjama u razvoju.
Takođe, dodaju demokrate, loš je položaj zaposlenih, nema jasnog plana kako licencirati usluge socijalne zaštite kako bi korisnici u domovina živeli u boljim uslovima.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: DS pogazila sva ljudska prava

Izvor: B92, 29.Apr.2015

SNS je ocenila je da je DS poslednja koja bi mogla da spočitava kršenje ljudskih prava, loše stanju u zdravstvu, prosveti i socijalnoj zaštiti...U saopštenju vladajuće partije se navodi da je DS svojom neodgovornošću i pljačkama, pogazila sva ljudska prava i građane dovela na rub siromaštva..."Sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.