Stevija 3.0 intenzivira borbu protiv gojaznosti
Sledeća generacija ekstrakata stevije, popularno nazvanih stevija 3.0, pomoći će kompaniji PureCircle da intenzivira borbu protiv globalnog problema gojaznosti,...
Izvor: LekarInfo.com, 16.Sep.2012, 22:06
Uloga niskokaloričnih zaslađivača u ishrani aktivnih osoba
Međunarodna asocijacija proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) skreće pažnju na sve veći broj stručnjaka...
Izvor: LekarInfo.com, 14.Sep.2012, 14:56
Uloga niskokaloričnih zaslađivača u ishrani aktivnih osoba
Međunarodna asocijacija proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) skreće pažnju na sve veći broj stručnjaka...
Izvor: LekarInfo.com, 11.Sep.2012, 12:57
EFSA: Aspartam je bezbedan
Aspartam, zaslađivač koji se koristi u raznim vrstama hrane i pića, već 20 godina je u zvaničnoj upotrebi u zemljama širomsveta. Evropska agencija za bezbednost...
Izvor: LekarInfo.com, 08.Sep.2012, 04:33
EFSA: Aspartam je bezbedan
Aspartam, zaslađivač koji se koristi u raznim vrstama hrane i pića, već 20 godina je u zvaničnoj upotrebi u zemljama širomsveta. Evropska agencija za bezbednost...
Izvor: LekarInfo.com, 23.Avg.2012, 22:13
Promena ishrane umesto izgladnjivanja
Ko želi da čini dobro sopstvenom telu, odustaće od blic-dijeta – i promeniće ishranu. „Budite oprezni kod blic-dijeta“, upozorava...
Izvor: LekarInfo.com, 14.Avg.2012, 16:36
Šta raditi sa nemirnim detetom
Nema svako nemirno dete ADHD, samo četiri do sedam posto dece su zaista pogođena ovim poremećajem. Manje televizije i šetnja na svežem vazduhu pomoći će bolje od tableta. Vaše Opširnije...
Izvor: LekarInfo.com, 14.Avg.2012
Čuvajte namirnice od bakterija i buđi
Ne raduju se samo ljudi toplom godišnjem dobu – bakterijama i buđi visoke temperature i velika vlažnost pružaju najbolje uslove...
Izvor: LekarInfo.com, 14.Avg.2012
Zaslađivači ne pokazuju vezu sa karcinomom
Studija na više od 16.000 pacijenata nije otkrila nikakvu vezu između unosa zaslađivača i rizika od dobijanja karcinoma. Ovo otkriće potvrđuje prethodno dato mišljenje...
Izvor: LekarInfo.com, 14.Avg.2012
Aspartam
Opis Aspartam (INS 951, E 951) je niskokalorični zaslađivač. To je dipeptid koji sadrži dve amino-kiseline, asparaginsku kiselinu i fenilalanin, dve gradivna materijala proteina.
Izvor: LekarInfo.com, 14.Avg.2012