Izvor: Blic, 05.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Splićani vole naš rokenrol

Splićani vole naš rokenrol

Grupa 'Električni orgazam' kreće na turneju po većim gradovima bivše Jugoslavije, a zajedno sa 'Partibrejkersima', 'Psihomodo popom', grupom 'Bare i plaćenici' nastupiće i u okviru manifestacije 'Rokaj fest' 18. maja u Zagrebu.

Turneja kreće od Mostara, potom sviraju u Sarajevu, Osijeku, Zagrebu, Dubrovniku, Splitu... Pitali smo Gileta kako se oseća pred turneju po bivšoj Jugi.

- Osećam se dobro. Pakujem stvari i krećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na put. U pitanju je velika eks-Ju turneja, kako kaže Švaba (basista benda). Što se mene tiče, ne znam da li je stvarno velika. Najveći koncert će biti u Zagrebu. Čuo sam da iz Beograda kreću čak četiri autobusa se fanovima koji žele da budu na tom koncertu - kaže Gile. Da li vam je problem da svirate pesmu 'Igra rokenrol cela Jugoslavija'?

- Naprotiv. Nije nam nikakva frka. U Splitu smo poslednji put svirali tu pesmu na bis, i to na izričit zahtev publike. Splićani prosto obožavaju tu pesmu. Svuda je euforija kada je sviramo. Skoro smo bili kod Marka Brecelja u gostima. Svirali smo tu pesmu Slovencima u Novoj Gorici i Kopru i bilo je totalno oduševljenje. Očekujem da 'Rokaj fest' organizuju i u Beogradu ovog leta - ispričao nam je dobro raspoloženi Gile.

V. Đurić Đura

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.