Opada ti kosa?

Izvor: Dzungla.org, 26.Sep.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opada ti kosa?

Ako ti ovih dana pojačano opada kosa ne paniči – počela je jesen, godišnje doba kada kosa opada više nego inače.

Pojačano gubljenje vlasi kose u jesen je normalna reakcija na izlaganje suncu tokom leta koje uzrokuje aktivaciju hormona zadušenog za rast kose.
Zato, ne brinite ako ste ovih dana primetili da vam kosa pojačano opada. Kod lekara treba da odete samo ako se to nastavi i nakon šest nedelja, ili ako vam se čini da je broj vaših vlasi koje nalazite svuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << osim na glavi, prevelik.
Evo kako ćete proveriti da li se radi o uobičajenoj sezonskoj pojavi ili ne. Ne baš sveže opranu kosu pritisnit dlanovima u predelu temena i lagano vucite do krajeva vlasi, iznad čiste bele površine, najbolje lista papira. Ako vem je, nakon nekoliko takvih poteza, opalo više od 20 dlaka, obratite se lekaru za savet.
Ako vam kosa ne opada zbog jeseni, onda ste je možda tretirali suviše agresivnim preparatima za farbanje, kovrđanje ili ispravljanje vlasi. I nekvalitetni šamponi mogu prouzrokovati opadanje kose, kao i često izlaganje toploti prilikom sušenja.
Zdravstveni uzroci su mnogobrojni. Uzimanje određenih lekova, hormonski disbalans, ali i bolesti kože glave.
Ako želite da ublažite opadanje kose pijte vitamin B, cink i gvožđe, a sa vašim frizremo se posavetujte koja maska za kosu, ili krema, će vama najviše odgovarati.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.