Matura slavnih

Izvor: Blic, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matura slavnih

Vreme je srednjoškolskih matura. Mladići i devojke jure odela, haljine, lepe cipele... Verovatno ste se više puta pitali kako su neke zvezde izgledale u doba kada su svečano završavale srednju školu. „Blic" vam predstavlja zvezde na prelazu iz osamnaeste u devetnaestu.

Frizure posve drugačije, o stajlingu da i ne govorimo. Da li možete da zamislite Kornelija Kovača sa leptir-mašnom i pivom u ruci koje ispija poslednjeg dana u Srednjoj muzičkoj školi u Subotici. On se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga odlično seća.

„Maturirao sam 1960 godine. Uh, tada smo pevali, igrali, pilo se pivo. Bilo nas je malo u odeljenju. Možda nas dvadesetak budućih muzičara. Sećam se da sam nosio odelo i leptir-mašnu. Bio je to divan period", seća se Kornelije.

S druge strane, ima i onih koji su promenili nekoliko srednjih škola i nisu imali matursko veče. Glumac Aljoša Vučković je jedan od njih.

„Ja sam se stalno selio kada sam bio mlad. Išao sam u mnoge srednje škole - u Sarajevu, Splitu... Nisam završio srednju školu u jednom gradu, tako da i nisam zvanično slavio maturu".

Ima i onih koji su na kraju svoje maturske večeri završili na aerodromu.

- Maturirala sam sa osamnaest i po godina u Petoj beogradskoj gimnaziji. Matursko veče je bilo fantastično! Sašila sam jednu lepu haljinu koju sam i kasnije nosila. Slavili smo u hotelu „Metropol". Posle smo otišli u jednu diskoteku, a kada smo ogladneli, sećam se da smo otišli na aerodrom da doručkujemo i popijemo kafu jer u to vreme ništa drugo tako rano ujutru nije radilo - kaže Suzana Mančić.

Pogledajte Čolu, Boru Čorbu, Goricu Popović, svetske zvezde poput Madone, Kevina Kostnera, Brusa Vilisa... neposredno posle ili na sam dan srednjoškolske mature.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.