Izvor: RTS, 08.Feb.2024, 19:57

Временска прогноза за 9. фебруар 2024.

Претежно сунчано, осим на северу и северозападу Војводине где ће бити умрено облачно. Југозападни ветар биће у појачању. Увече и током ноћи умерено наоблачење и у осталим крајевима. Биће веома топло, до 23 степена.
08.02.2024. Четвртак: Пролазна умерена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << облачност са севера Србије средином дана и после подне ће се премештати преко осталих крајева уз истовремено разведравање у Војводини. Ветар слаб и умерен, на северу Војводине, као и на планинама повремено и јак, југозападни и јужни. Најавиша температура од 15 до 20 °С.
09.02.2024. Петак: Ујутро на југу и југозападу Србије местимично ниска облачност. У току дана у већем делу претежно сунчано и натпросечно топло, само ће на северу и северозападу Војводине бити умерено облачно. Јужни и југозападни ветар у појачању, нарочито у планинским пределима Динарског подручја, где се очекују и удари олујне јачине. Најнижа температура од -2 до 10 °С, а највиша од 16 до 23 °С. Умерена облачност ће се касније после подне, увече и током ноћи проширити на целу земљу, тек понегде условљавајући сасвим слабу краткотрајну кишу.
10.02.2024. Субота: Умерено до потпуно облачно, топло и ветровито. Киша ће падати на југозападу Србије (нарочито у пограничном делу са Црном Гором), док ће у осталим крајевима бити локална и краткотрајна појава, па ће се задржати углавном суво време. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар, у планинским пределима са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 2 до 13 °С, а најавиша од 15 до 22 °С. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s
изнад 1000 m, вероватноћа 90%.
11.02.2024. Недеља: Умерено до потпуно облачно, топло и ветровито. Киша ће падати на југозападу Србије (нарочито у пограничном делу са Црном Гором), повремено се очекује и на северу Војводине, али слабијег интензитета, док ће у осталим крајевима бити локална и краткотрајна појава, па ће се задржати углавном суво време. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 7 до 12 °С, а најавиша од 15 до 22 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Удари ветра > 24 m/s изнад 1000 m.
12.02.2024. Понедељак: Облачно и мало хладније, на северозападу земље углавном суво, а у осталим крајевима са кишом. Више падавина у југозападној, централној и источној Србији. Дуваће слаб и умерен јужни и југозападни ветар, који ће од средине дана бити у скретању на северозападни. Најнижа температура од 6 до 10 °С, а најавиша од 13 до 17 °С. Упозорење:
Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 70%.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.