Поплављено 700 кућа, ситуација алармантна, горе него 2014. (видео)

Izvor: 011vodič.com, 23.Jun.2020, 15:50

Поплављено 700 кућа, ситуација алармантна, горе него 2014. (видео)

ЉУБОВИЈА – У општини Љубовија поплављено је око 700 кућа, евакуисано је 70 домаћинстава, срушена су три моста, од којих је један на магистралном путу Мали Зворник- Љубовија- Бајина Башта, каже председник општине Љубовија Милан Ковачевић.
Он је нагласио за Тањуг да је у тој локалној >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << самоуправи јуче у 12 сати уведена ванредна ситуација јер се услед обилних падавина излила река Љубовиђа и да је стање горе него 2014. године када су Србију задесиле велике поплаве.

„Ангажовали смо сву механизацију, али је проток воде већи за око пола метра него што је био био 2014. године“, наводи Ковачевић и додаје да киша падала целу ноћ и да је престала пре сат времена.
Он је нагласио да је у општини угложено још шест мостова, да је ситуација „тешка и алармантна“.
На потезу од Љубовије према Осечини, како је рекао, угрожено је 600 стамбених јединица, ангажована је механизација и покушавају да одбране објекте.
„Ангажовали смо механизацију, покушавамо да одбранимо а да ли ћемо успети тешко је проценити“, рекао је он и додао да се штета и на пољопривредном земљишту огромна.
Танјуг


The post Поплављено 700 кућа, ситуација алармантна, горе него 2014. (видео) appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.