Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 07:35

Немачка, бивши амерички војник ухапшен због убиства после готово 46 година

Мушкарац оптужен за убиство жене док је био стациониран у Немачкој као амерички војник пре скоро 46 година ухапшен је у САД, саопштили су немачки истражитељи.  Убиство у Немачкој не застарева. 
Шездесет шестогодишњи мушкарац, чије име није објављено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у складу са немачким правилима о приватности, оптужен је да је 11. јуна 1978. године избо 35-годишњу жену више од 30 пута, али власти у то време нису успеле да пронађу убицу.          
Немачка полиција је поново покренула истрагу 2020. године, преиспитујући велики број доказа, саопштили су тужиоци из Штутгарта и полиција у оближњем Лудвигзбургу.
Отисак прста довео их је до осумњиченог, а даља истрага, укључујући поређење ДНК, спроведена је у сарадњи са америчким властима, укључујући  ФБИ.           
Мушкарац је 13. фебруара притворен, уз подршку ФБИ и полиције државе Њујорк, и налази се у притвору у америчком затвору, док немачке власти траже његово изручење.       

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.