АМЕРИКА КУПУЈЕ СРБИЈУ ЗА БЕДНЕ ПАРЕ: Стејт Департмент нуди 325 хиљада долара да се окренемо од Русије?!

Izvor: 011vodič.com, 17.Jul.2020, 07:48

АМЕРИКА КУПУЈЕ СРБИЈУ ЗА БЕДНЕ ПАРЕ: Стејт Департмент нуди 325 хиљада долара да се окренемо од Русије?!

(Фото: P Photo / Luis M. Alvarez)
Амерички Стејт департмент намерава да издвоји финансијску помоћ за непрофитне организације које ће помоћи „јачању веза“ између грађана Србије и Сједињених Америчких Држава, а такође олакшати улазак земље у Европску унију, наводи се у документу Стејт >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << департмента, у које је имао увид РТ.
Како се наводи у документу, Вашингтон „настоји да ојача“ српско-америчке односе и упозна српску јавност са културом и вредностима Сједињених Америчких Држава.
„Такође желимо да помогнемо српском народу промовисањем економског развоја, јачањем демократије, заштитом људских права, развоја регионалне стабилности и промоцијом у чланство у ЕУ“, наглашава Стејт департмент.
За реализацију програма биће издвојено до 325 хиљада долара. За добијање финансијске помоћи могу се пријавити америчке и српске непрофитне организације, организације цивилног друштва или владине агенције.
У оквиру пројеката, становницима Србије ће се говорити о историјским и културним везама са Сједињеним Америчким Државама и објашњавати америчка политика према Србији, региону и Европи. Организатори ће такође извршити упоредну анализу „предности сарадње“ са Вашингтоном и западним асоцијацијама у прошлости и садашњости.
Пријаве за грант примаће се до 30. августа. Осим тога, у том периоду Амбасада САД у Београду одржава конкурс за пројекте међу организацијама за подршку програма за учење енглеског језика, чији је буџет 170 хиљада долара.
Како се наводи у документу, Вашингтон поздравља иницијативе за унапређење наставе дисциплине у Србији и учење страног језика за званичнике, за што бржи улазак земље у Европску унију.
„Остваривање напретка на путу ка приступању ЕУ. На пример, уз помоћ пројеката који ће српским званичницима и државним службеницима помоћи да побољшају своје знање енглеског језика, што је неопходно за убрзавање процеса интеграције Србије у ЕУ“, представља тему пројеката у амбасади.
Амерички Стејт департмент је у мају планирао да издвоји до 220 хиљада долара за обуку српских новинара. Конкретно, радило се о развијању вештина „борбе против дезинформација“ у вестима и на интернету.
Спутњик


The post АМЕРИКА КУПУЈЕ СРБИЈУ ЗА БЕДНЕ ПАРЕ: Стејт Департмент нуди 325 хиљада долара да се окренемо од Русије?! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.