Izvor: RTS, 05.Feb.2024, 17:17

Ученици пиротске Техничке школе учешћем у међународном пројекту уче о 3 Де штампи

Ученици и професори Техничке школе у Пироту део су великог међународног пројекта који финансира Европска унија у оквиру програма Еразмус плус. Партнери у програму "Корак по корак у 3 Де штампи" су им колеге из Северне Македоније и Грчке.
Језик није >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << препрека јер сви ученици и професори разумеју универзалне програмске језике. Нове технологије и најсавременији 3Д штампачи за њих су изазов.

„Радимо у програму Фри кет, у коме ћемо да кренемо од неких основа, као што су линије, троуглови, кругови и тако даље, па ћемо после да пређемо на моделе" каже Душан Манић, ученик Техничке школе из Пирота.
„Није баш тешко, али временом се научи. Уз помоћ професора и туторијала можемо више да научимо" каже Стефан Илијевски, ученик Техничке школе, Валандово.
„Лакше је и занимљивије учити преко програма и штампача, све практично, пошто сада све имамо. Много је лепше радити у друштву. Сада су нам дошли другари из Македоније и Грчке. Са њима ћемо да реализујемо све око програма и штампе" истиче Спиридон Ђорђевић, ученик пиротске Техничке школе.
Основни циљ наставника и професора из три државе је да кроз размену искуства и заједнички практични рад створе нова наставна средства.
"Производ свега тога је један приручник, применљив у пракси, курикулум, односно наставни план и програм и веб платформа, везана за 3Д штампу" објашњава Војислав Алексић, професор Техничке школе у Пироту.
"Желимо да идемо у корак са временом. Као образовна институција дужни смо да напредујемо и да ученицима објаснимо примену најновијих технологија" наглашава Владимир Филиповић, професор Техничке школе, Валандово.
"Наши ученици овде стичу изузетна знања, изузетне компетенције и онда одлазе у привреду да раде, а добар део ученика одлази да студира", закључује Братислав Димитријевић, директор Техничке школе Пирот.
Ово је пети Еразмус пројекат који реализују ученици и професори Техничке школе из Пирота. Уз нову креативну енергију, заједнички рад побољшава квалитет наставе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.