Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 19:17

Продаје се хотел "Југославија" – почетна цена 3,17 милијарди динара

Хотел "Југославија" биће понуђен на продају, а почетна цена је 3,17 милијарди динара. Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила је да се продаје имовина предузећа "Денјуб риверсајд" у стечају, а најважнији део те имовине јесте београдски хотел "Југославија". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Јавно надметање биће одржано 22. марта ове године.
Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) објавила је да се продаје имовина предузећа "Денјуб риверсајд" у стечају, а најважнији део те имовине је београдски хотел "Југославија".

Како је наведено на сајту, стечајни дужник "Денјуб риверсајд“ продаје се по почетној цени од 3,17 милијради динара.
Рок за откуп продајне документације је 11. март, а јавно надметање биће одржано 22. марта.
У огласу је наведено да имовину "Денјуб риверсајда" чине пословни простор на Булевару Николе Тесле 3. у Београду, где се налази хотел Југославија.
Такође, део имовине је и градско грађевинско земљиште на катастарској парцели 2442/1 катастарске општине (КО) Земун површине 45.613 метара квадратних, од чега је под објектом 13.981 квадрата, као и лустери и биста, скулптура, дело Александра Зарина.
За лустер-таваницу у оквиру хотела Југославија наводи се да је у складу са решењем Музеја примењене уметности одређена за добро које ужива претходну заштиту Музеја примењене уметности.
За бронзану бисту, део фонтане "Водени цвет" Александра Зарина, решењем Народног музеја Србије утврђено је својство културног добра.
Наводи се да је катастарска парцела 2442/1 КО Земун предмет заједничке својине стечајног дужника и друштва "МВ Инвестмент доо Београд" и да није урађено правно разграничење у смислу опредељивања сувласничких удела на земљишту, нити физичка деоба земљишта, па је процена вредности имовине рађена под специјалном претпоставком.
У огласу се истиче и да је пред Привредним судом у Београду у току парнични поступак по оспореном излучном захтеву Луке Београд, у коме је тужилац против стечајног дужника и "МВ Инвестмент" покренуо имовинско-правни захтев који терети део поменуте катастарске парцеле где се налази Хотел "Југославија".
Хотел "Југославија" отворен је 1969. године, када је био и највећи и најмодернији хотел у СФРЈ.
Међу гостима хотела били су британска краљица Елизабета Друга, астронаут Нил Амстронг, амерички председници Ричард Никсон и Џими Картер, као и либијски вођа Муамер ел Гадафи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.