Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 15:48

Завршено припремно рочиште "врачарцима", 26. марта почетак суђења

У Специјалном суду у Београду завршено je припремно рочиште пред почетак суђења припадницима групе "врачарци", који се терете за три тешка убиства и пет покушаја тешких убистава.
Почетак суђења заказан је за 26. и 28. март када ће оптужени детаљно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изнети своју одбрану, преноси Танјуг.
На почетку припремног рочишта у јануару сви оптужени негирали кривицу.
Као организатор ове групе оптужени су Н. В. и У. П., а свим оптуженима се на терет ставља кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.
Оптужницом је обухваћено укупно 38 особа, од којих је 11 у бекству, међу којим су и вође групе. Група се терети за убиства 20. марта Александра Халабрина (20. марта), Драгана Ристића (10. септембра), и Александра Шарца 17. октобра 2020. године.
Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића, као и на Арсенија Стефановића 1. фебруара 2021. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.