Izvor: RTS, 09.Sep.2023, 14:32

У Републици Српској обележава се Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања 1995.

У Републици Српској данас се обележава Дан сечања на жртве НАТО бомбардовања, а тим поводом служен је помен породици Галинац, првим жртвама НАТО бомбардовања на гробљу Грлица у Источној Илиџи.
У Храму Светог Петра Дабробосанског у Војковићима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << служен је парастос за све погинуле Србе у НАТО агресији на Републику Српску.

Снаге Алијансе су од 30. августа до 14. септембра 1995. бомбардовале територију, становништво и Војску Републике Српске.
Током септембра 1995. године НАТО бомбе убиле су најмање 50, а раниле 130 цивила и војника, и причиниле огромну материјалну штету.
Бачено је 1.026 бомби и навођених ракета, укупне тежине од око 10.000 тона експлозива.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.